OVER ONS

Equine Pensions verzorgt sinds 2009 paardenstallen. Wij zorgen voor paarden van over de hele wereld, zelfs van Dubai en Singapore.

Wij zijn een door een familie gerunde bejaardenboerderij waar we voor oude en gewonde paarden zorgen alsof ze deel uitmaken van onze familie. We hebben meer dan 70 hectare weiland, bos en beek. Grote, open ruimtes waar het paard kan genieten van zijn ware aard, om in een kudde te leven en rond te dwalen, om te kiezen hoe hij zijn tijd doorbrengt en met wie hij die wil doorbrengen.

Deze ethologische benadering wordt gecombineerd met de ervaring, expertise en specialistische zorg die oude en gewonde paarden nodig hebben. Fysiotherapie, massage en een getraind oog helpen allemaal om aan de behoeften van elk individueel paard te voldoen en elk paard wordt als individu behandeld.

Wij zijn geen traditionele stal. We hebben grote, luchtige boxen voor de paarden die het nodig hebben en er zijn kleine schuren beschikbaar voor kleine groepen van maximaal vier paarden, maar de voorkeur gaat uit naar een paard, 24/7 buiten. Zijn psychologisch welzijn is fundamenteel en heeft een enorme impact op zijn fysieke welzijn.

Hij zal uiteraard regelmatig ontwormd worden en zijn voeten laten verzorgen, maar hij zal niet elke dag geborsteld worden en zijn manen zullen wat langer worden. Dat betekent niet dat het ons niets kan schelen, het is meer een erkenning dat hij zijn contributie heeft betaald en nu kan ontspannen. Ik kan je garanderen dat hij blij zal zijn met zijn nieuwe look.

Omdat ik mijn hele leven in de buurt ben geweest van paarden, ben ik nog steeds gefascineerd door hun interacties en leer ik nog elke dag van ze. Het is niet ongebruikelijk om me in een veld te vinden, omringd door een groep paarden, die allemaal hier een krabbel of een massage daar eisen. Omdat iedereen een individu is en we hun geschiedenis en karakter kennen, is het gemakkelijk op te merken wanneer er iets niet klopt en kunnen we het onmiddellijk onderzoeken.

Als u erover denkt uw paard met pensioen te laten gaan, of hij heeft een blessure of gedragsproblemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Artikle BIT Magazine

     Bit Magazine n° 175 29.01.10

p20
OP VAKANTIE BIJ JE PAARD

. . . . . . . . .

Waar je in zeven uur hhen rijdt is pensionstal Equine Pensions van het Engelse koppel Rob en Jane Eyre in het Franse dorpje Leyrat.  Vanaf 1357 euro per jaar kan je paard in hartje Frankrijk bijkomen van een leven hard werken.  De dieren hebben de beschikking over zeventig hectare glooiende weilanden, onderbroken door groepjes bomen en stromende beekjes.  Ze worden gevoerd met zelf geproduceerde groenen en granen en vinden onderdak in ruime groepstallen of individuele boxen.  Door het droge en zachte klimaat kunnen de paarden bijna het hele jaar buiten blijven en van het verse gras eten.  Over het vervoer en de papieren hoef je je geen zorgen te maken, dit wordt allemaal door Rob en Jane geregeld.  Je betaalt alleen voor de benzine.  Hoewel het Engelse stel in tegenstelling tot familie Schlimmer geen vakantiehuisjes op hun terrein heeft, vinden Rob en Jane het geen probleem om in de amgeving een hotelkamer voor je te boeken.
Je paard naar Tsjechië of Frankrijk brengen is niet alleen het overwegen waard vanwege de lagere kosten.  Het klimaat in die landen is ook veel beter voor de botten van oude parden.

Tarieven

Wekelijkse tarieven, inclusief: hoefsmid, regelmatig ontwormen, voeding

Wij bieden u 5% korting aan als u voor een half jaar vooruit betaals en 10% bij één jaar vooruitbetaling.

De Dienstanper maad1/2 jaar1 jaar
Groepstalling€ 165€ 940€ 1782
Individuele Winterstalling€ 280€ 1596€ 3024
Individuele Stalling€ 400€ 2280€ 4320

CONTACT

info@equinepensions.com

Tel/WhatsApp 0033 650 906 500