Vragen en antwoorden

Wij weten dat uw paard met pensioen sturen een van de moeilijkste besluiten is, die u onder ogen zult moeten zien.  Om u te helpen uw beslissing gemakkelijker te maken volgen hier de antwoorden op de meest gestelde vragen:

 

  • Hoe kunt u uw prijzen zo laag houden?

Als biologisch landbouwbedrif hebben wij al ons hooi en stro van hoge kwaliteit van ons eigen land.  In de bestaande gebouwen zijn ruime binnenboxen ingericht (380cm bij 380cm) die van alle gemakken zijn voorzien.  Dat geeft ons de kans om meer tijd met uw paard te kunnen doorbrengen. Het welzijn van uw paard is onze prioriteit en daarom is het aantal pensionpaarden beperkt om de beste zorg voor elk paard te verzekeren.  Zodoende hoeven wij geen personeel aan te trekken.

 

  • Waar zitten wij ongeveer in Frankrijk?

Wij zijn gesitueerd in het hart van Frankrijk.  Ons dorp Legrat ligt in het departement Creuze wat onderdeel is van de regio Limousin.  Dit gebied werd doelbewust gekozen om zijn mild, droog klimaat, dat is belangrijke overweging voor het oudere paard. Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven, Limoges.

mapoffrance1

 

  • Welke en hoeveel ervaring heeft u?websiterob

Wij hebben bijna 40 jaar professionele ervaring met paarden. Dit omvat o.a. rijlessen geven, werken met internationale ruiters, heropvoeden van gewonde en zieke paarden, het verzorgen en voeren van de paarden, het uitmesten van de stallen en het onderhoud van de weiden.  Mijn echtgenoot Rob is gediplomeerd K.I. specialist en paarden-fysiotherapeut en –masseur.   Er zijn maar weinig situaties of omstandigheden waarmee wij nog nooit te maken hebben gehad. Uw paard zal werkelijk in goede handen zijn.

 

  • Welk voedingsregime zal mijn paard volgen?

Dat zal afhangen van uw paard en wat hij momenteel gebruikt, aangezien plotselinge verandering van dieet niet goed voor het spijsverteringssysteem van uw paard is. Na enige tijd zal duidelijk zijn wat wordt gevoerd en hoe vaak dat zal veranderen. Als hij als 40 jarige slechts een paar tanden heeft, zal zacht gemakkelijk verteerbaar voedsel worden gevoerd, niet veel maar regelmatig. We houden de voedingswaarde van het voer  en daarmee het handhaven van een gezond darm en vaatstelsel, goed in de gaten. Alle paarden kunnen gemakkelijk bij de likstenen met mineralen en zouten dat als aanvulling dient op hetgeen onze grond opbrengt (na analyse).  Dat vergemakkelijkt de natuurlijke opname van de organische mineralen door het paard, zoals de natuur dat bedoeld heeft.

 

  • Kan ik mijn paard bezoeken en...?

Natuurlijk! Wij hebben hier momenteel geen faciliteiten voor bezoekers, maar wij kunnen een hotelkamer voor u regelen in de buurt.

 

  • Welke uitrusting moet ik met mijn paard mee sturen?

Enkel het gebruikelijke, maar wij vragen u het materiaal met de naam van uw paard te merken. Hoofdstellen, die met metaal identificatieplaatjes gewoonlijk geschikt voor honden, zijn ideaal.

 

  • Hoe betaal ik?

Maandelijkse overschrijving per bank, d.m.v. een machtiging of  met een rechtstreekse overboeking .  Wij bieden u 5% korting aan als u voor een half jaar vooruit betaalt en 10% bij één.

 

  • Welke papieren heeft uw paard nodig?

Elk paard dat naar het buitenland gaat moet in het bezit zijn van een gezondheidscertificaat.  Dit wordt afgegeven door de VWA ( voedsel en waren authoriteit). Dit kunt u aanvragen via uw veearts. Uw paard moet gechipt zijn en het chipnummer moet in het paspoort officieel zijn aangebracht door de paspoortuitgevende instantie.

 
 
  Site Map