Over ons

Wij zijn een klein, vriendelijk familiebedrijf met zo'n 40 jaar ervaring met paarden en wij kunnen uw paard de oude dag bezorgen, die het werkelijk heeft verdiend.

Het heeft een tijd geduurd voor wij dit stukje paarden paradijs hadden gevonden; hier in het hart van Frankrijk zijn kalmte en rust en een sympathiek klimaat de sleutelwoorden.  De winters zijn droog, de zomertemperaturen gematigd; ideaal voor het oudere en/of jichtige paard, dat het hele jaar door kan genieten van de zon op zijn rug.

Er is meer dan 70 hectare weiland beschikbaar, met directe toegang tot de grote schuren en stallen; zo kunnen wij uw paard de best mogelijke zorg geven.  Uw paard kan het hele jaar naar buiten en is vrij om te schuilen wanneer het maar wil.

Om de rust in de groepen te bewaren worden de paarden in kleine groepen ingedeeld.  Op deze manier leven de paarden bijna zoals ze dit ook in de natuur doen.

Voor paarden die speciale zorg nodig hebben, kunnen we voorzien in de behandeling en zorg die aansluit op hun behoefte bv.: beperkt weiden, een individuele weide of stal, fysiotherapie of langdurige medicatie.

 

De paarden worden gedurende de dag regelmatig gecontroleerd. Wij doen dat om er zeker van te zijn dat het goed met ze gaat maar ook omdat wij steeds weer gefascineerd zijn door de interactie en communicatie tussen de paarden. Omdat we ieder paard afzonderlijk goed kennen zijn we in staat om kleine veranderingen in het gedrag direct te zien. We zullen dan altijd nagaan of er geen problemen zijn.

Daarnaast is het mooi meegenomen dat de dierenartskosten hier over het algemeen een stuk lager zijn dan in Nederland.

Met een rijkdom aan ervaring, die de meeste aspecten van de paardenwereld omvat, is er nog maar zeer weining dat ons verrast, afgezien van het gebrek aan een betaalbare oudedagsvoorziening.

Daarom verzorgen wij alle paarden, ongeacht de reden dat zij met pensioen zijn gegaan.  Of dat nu de ouderdom is, een slechte gezondheid, een verwonding of alleen maar moeilijk handelbaar.  Wij kunnen individuele zorg op maat verstrekken, tegen een betaalbare prijs, en daarmee tegemoet komen aan al uw wensen.  Een prijs die hoefverzorging, regelmatig ontwormen, tandzorg en natuurlijk de voeding omvat.

Ons doel is uw paard dezelfde zorg te geven die u het thuis ook zou geven, zodat u geen hoofdbrekens hoeft te hebben over de oude dag van uw paard, en hij de beste oude dag beleeft die u zich maar kunt wensen.  Wij zullen u regelmatig op de hoogte houden, d.m.v. rapporten en foto's, zodat u het gevoel houdt dat hij dichtbij is.

De reis hier naar toe is gemakkelijk. Wij kunnen transport van uw paard met het bijbehorende papierwerk voor u regelen. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

betweentreesresizeddapple

 

 

 

 

 
 
  Site Map