REHABILITATIE EN GENEZING

Er bestaan meerdere condities en verwondingen waarbij een langere genezingsperiode noodzakelijk is. Bij breuken, gescheurde ligamenten en pees beschadigingen, bijvoorbeeld, heeft het lichaam tot en met 15 maanden nodig om het weefsel helemaal te herstellen. Als het paard voor het aflopen van deze periode weer aan het werk gezet wordt, komt het probleem snel terug en de daaruit voortkomende beschadiging is dan vaak onherroepelijk.

Elke beschadiging van het lichaam maakt dat deel altijd gevoeliger voor verdere schade. Een beschadiging kan herstellen, maar zal altijd een zwak punt blijven. Het is vaak beter een paard, dat na een verwonding terug komt, te zien als een paard dat in herstel is. Hetzelfde werk met dezelfde intensiteit en niveau te verlangen als die, die de verwonding in de eerste plaats veroorzaakte, zal hoogstwaarschijnlijk verdere, nog zwaardere schade aanrichten. Echter, minder intensief werk, lichte oefeningen of zelfs een verandering in de manier waarop het paard onder het zadel gereden wordt kan er toe bijdragen dat het paard kan terug keren tot een nuttig, tevreden leven met zijn eigenaar.

Ook zijn alle chronische condities nog geen doodsvonnis.  Naviculare ziektes, artritis,
chronische obstructieve longziekte en osteochondritis dissecans kunnen efficiënt behandeld worden. 

Zelfs met de beste verzorging in de wereld zijn sommige verwondingen zo zwaar dat het paard nooit voldoende geneest om opnieuw aan het werk te kunnen. Niemand wil een paard zien lijden of een paard laten inslapen dat nog een kans op herstel heeft.

Hier bij Equine pensions, kunnen we U geen wonderen beloven. Wat wij bieden is de kennis en ervaring om Uw paard de best mogelijke kans te geven om zo gezond mogelijk te worden en een lang pensioen te kunnen genieten in een, op zijn conditie afgestemde zo natuurlijke mogelijke omgeving . 

Voor nadere informatie verwijzen wij naar Op de webpagina Verslagen vidt u meer informatie over de verschillende types van verwondingen die wij op het moment behandelen.

Als U uw individuele behoeftes met ons wilt bespreken horen wij graag van U, per e-mail of per telefoon.E-mail: equinepensions@yahoo.fr
Tel: ++33 (0)555 653206


 
 
  Site Map